Kaupungin parhaat aamiaiset Top 5

Suosikkiaamiaispaikkani Helsingin sydämestä:
Krulla’s
Fredrikinkatu 41, 00120 Helsinki
Brunssi :
Lauantaisin klo 10-15.30 hinta n.18,60€
Sunnuntaisin klo 10-15.30 hinta n. 24,60€
Kaikkien aikojen suosikkiaamiaisbrunssini, joka ei ole vielä löytänyt veroistaan. Tänne on joka kerta yhtä mukava saapua. Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja paikka on viihtyisä. Kun istahtaa pöytään niin rentoutuminen alkaa sinä samaisena hetkenä. Kahvila on sopivan pieni, jotta tila pysyy viihtyisänä eikä väentungos pääse yllättämään vaikka paikka olisikin täysi – mitä se useimmiten on, siksi pöytä kannattaa varata ennakkoon.

Tarjolla kaikkea mitä toivoa saattaa, ja ennen kaikkea, hyvistä ja laadukkaista raaka-ainesita. Taustalla ei kilahda mikro eikä purkinavaaja sauhua. Laatua kauniisti esille aseteltuna. Brunssiin kuuluu erokoiskahvi/-tee/-kaakao sekä herkullinen omavalintainen kakkupala sunnuntaisin. Sunnuntaibrunssin valikoima on myös aavistuksen lauantaibrunssia laajempi.

Perus aamiaisvalikoiman lisäksi (murot, myslit, leivät, sämpylät, croissantit, juustot, leikkeleet, hedelmät, vihannekset…) tarjolla vaihtuvaa lämmintä ruokaa sekä nakkeja ja munakokkelia. Tarjolla on myös valikoima juustoja ja erinomaista itsevalmistettua jogurttia. Mehuvalikoima on kattava ja tarjolla on myös mukava valikoima herkkuja; pullaa, keksejä ja hedelmäsalaattia.

Tämän aamiaisherkuttelun jälkeen olen joka kerta valmis kierimään ulos – sitä tulee ihan huomaamattaan todella täyteen kun kaikkea haluaa maistaa!:) Erityistä plussaa kattavasta lehtivalikoimasta, joka saa viihtymään paikalla entistä pidempään. Tällä aamiaisella pärjää koko päivän.

Hotel Kämp
Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki
Aamiainen viikonloppuisin klo 7.00-11.00
Hinta 29€
Ihanaa luksusta arjen keskelle. Erinomainen ja rauhallinen aamiainen viihtyisässä tilassa. Sisustus on harmoninen ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Hopeiset aterimet ja ystävällinen palvelu tehostavat hemmottelukokemusta. Tarjolla laadukas ja monipuolinen buffee.

Toimiva aamiaiskokonaisuus, jossa tarjolla kattava perusvalikoima, lisukkeineen (monipuolinen valikoima marjoja, pähkinöitä ja hilloja). Leikkeleet ja juustot sulavat suussa ja munakokkeli on parasta, jota olen koskaan syönyt. Kattava leipä ja sämpylävalikoima levitteineen.

Erityismaininta hyvästä kalavalikoimasta. Herkuttelijan iloksi tarjolla mieltä lämmittävä valikoima makeaa; keksiä, kuorrutettuja leivoksia ja wienereitä. Eityisen plussan saa makuhermoja hivelevä turkkilainen jogurtti, jolla voisin aloittaa vaikka jokaisen päivän sekä oiketuorepuristettua appelsiinimehua.Tällä aamiaisella pärjää koko päivän. Miinusta ei mistään muusta kuin suolaisesta hinnasta.

Cafe Engel
Aleksanterinkatu 26, 00170 Helsinki
Aamiainen:
arkisin klo 8.00-14.00
lauantaisin klo 9.00-14.00
sunnuntaisin klo 10.00-15.00
Hinta 11-12€
Takuu hyvä aamiainen, joka kerta Aamiainen ei ole buffeen muodossa, vaan tarkolla muutama aamiaiskokonaisuus, joista valitaan mieleisin.

Kokonaisuudet sisältävät hedelmiä, vihanneksia, munaa/munakokkelia, leipää/sämpylää ja levitettä. Oma suosikkini on Engelin aamiainen, joka pitää sisällään kahvia/teetä, kinkkua, hedelmiä, vihanneksia, brie- ja edamjuustoa, sämpylän, keitetyn kananmunan ja appelsiinimehua. Mikäli tästä ei vielä täyteen tule, voi jälkiruoaksi ostaa herkullisen kakkupalan.

Engel on tunnelmallinen, mutta usein tupaten täynnä. Pöydät ovat suhteellisen pieniä, joten päivän lehden lukeminen voi olla haastavaa. Plussaa helpoista, terveellisistä ja toimivista aamiaiskokonaisuuksista, joissa miinuksena vaihtelun puute – mutta toisaalta, ainakaan vielä ei ole alkanut kyllästyttämään. Kaikissa annoksissa on samat hedelmät ja vihannekset, joten ruokaongelmaisilla voi olla vaikeuksia.

Café Engel sijaitsee hyvällä paikalla, joten sinne on helppo tulla, valitettavasti kaikki muutkin tuntuvat sen havainneet. Kokonaisuudessan keveä ja maistuva aamiainen, joka helppo nauttia vaikka ostospäivän lomassa!:)

Cafe Ekberg
Bulevardi 9, 00120 Helsinki
Brunssi:
arkisin klo 7.30-10.30
lauantaisin klo 8.30-12.00
sunnuntaisin klo 10.00-13.00
Hinta viikonloppuisin 16€
Mielestäni hieman yliarvostettu aamiainen. Tarjolla perusvalikoima juustoa ja leikkeleitä, hedelmiä, jogurtteja ja leipää. Tarjolla myös monesta muusta paikasta poiketen maistuva aamupuuro. Buffee on kattava, muttei pidä sisällään mitään erikoisempaa eikä mitään poikkeuksellisen laadukasta – itseasiassa kokonaisvaikutelma on vähän laiva-aamiaisen kaltainen. Aamiaisen parhain osa on jälkiruoka, jossa ei tarvitse tyytyä vähään jos vain on liikkeellä oikeaan aikaan. Parhaimmillaan tarjolla useampaakin leivosta.

Kahvilasta löytyy perusvalikoioma lehtiä ja reippaasti pöytiä, vaikka kahvila onkin aamiaisaikaan useimmiten täynnä. Lämmintä ruokaa on tarjolla puuron lisäksi munakokkelin ja nakkien muodossa. Pöytää täytetään nopeasti, joten tarjoilu pysyy koko ajan ajantasalla ja täytenä.

Eniten Ekbergissä häiritsee sen hälyisä ympäristö. On vaikea rentoutua ja uppoutua ihanaan hetkeen kun ympärillä käy jatkuva hyörinä. Buffeepöydänkin ympärillä tuntuu parveilevan ihmisiä poikkeuksellisen paljon lautasta täyteen herkkuja. Tästä huolimatta onhan Ekbergillä niin ikään oma tunnelmansa ja aamiainen on kaikesta huolimatta kattava ja perushyvä, josta tulee kyllä täyteen.

Luft
Aleksis Kivenkatu 30, 00510 Helsinki
Aamiainen 9€
Luftin plussana etuna viihtyisä, avara ja nuorekas tila. Vaikka kahvila olisikin täynnä, ei se silti tunnu täydeltä. Aamiaiselle houkuttelee myös varsin edullinen ja Luftissa käykin paljon nuoria. Tilaa on kiitettävästi, joten useimmiten löytyy vapaa pöytä suoralta kädeltä, tai sitten pöytä vapautuu hyvin pienellä odotuksella.

Aamiainen on suppea, mutta pitää sisällään perustarjoilut. Tarjolla on vihanneksia, leipää, jogurttia, mysliä, munaa ja tuoremehua. Jälkiruoaksi on herkulliset munkit ja aamiaisen oheen kahvia/teetä. Itse jäin kaipaamaan aamiaiseen laajempaa leikkele/juustovalikoimaa ja eritoten hedelmiä. 9 euroa tosin on varsin kohtuullinen hinta tästä, sillä syödä voi kuitenkin niin paljon kuin vain mieli tekee.

Hyvä aamiainen, joka tosin ei pidä nälkää kovin myöhään, mutta on mukava tapa aloittaa päivä. Tila on rauhallinen ja luettavaa riittää, joten vaikka aamiainen ei olekaan laaja, aikaa saa silti helposti kulumaan tunnelmoidessa.:)

Posted in Brunssit, Helsinki, Ruoka ja Herkut by Anna-Maria.